Uw klacht, mijn zorg!

Manuele Lymfe TherapieHet lymfstelsel, wat een reinigings- en een afweersysteem is, is een netwerk van lymfvaten en lymfknopen door het gehele lichaam heen. In totaal heeft de mens ongeveer 600m2 lymfvatweefsel. Lymfvaten nemen weefselvocht op met daarin opgelost, eiwitten, afvalstoffen en schadelijke deeltjes die niet in de bloedbaan kunnen worden opgenomen. De schadelijke deeltjes en afvalstoffen worden in de lymfknopen vernietigd. Met name in de liezen, in de oksels en in de hals zitten veel lymfknopen die als filters werken.

Wat is manuele lymfedrainage ?

Manuele lymfdrainage is erkend als effectieve behandelmethode voor (niet) zichtbare lymf- en veneuze oedemen. De manuele lymfdrainage ad modum Vodder (MLDV) behelst echter meer. Het is een globale en preventieve behandeling voor het algemeen welzijn van lichaam en geest, door de waterhuishouding in het lichaam manueel te draineren en door de 'lymfflow' en de immuniteit te stimuleren.

Meer dan vijftig jaar ervaring heeft aangetoond dat MLDV een positief effect heeft op het opheffen van interne vochtstagnaties, waardoor het intern milieu verbetert, maar ook een accurate fysische behandeling is voor (niet) zichtbare lymf-, veneuze- en lipoedemen.

De originele Vodder-techniek werkt sympaticusdempend met haar basisbehandeling op de jugularisketen in het gebied van de nervus vagus. Dit heeft rechtstreeks invloed op het 'ontslakkingsproces' in het lichaam, verhoogt de algemene lymfflow en geeft een verklaring voor de veelzijdige fysische en psychische effecten. Dit aspect, gecombineerd met de 'proprioceptie' (het waarnemen van jezelf in de ruimte) en de ingesteldheid van de therapeut zelf tijdens het behandelen, is specifiek bij de Virginia Cool-basisopleiding en staat bekend als 'Parasympathetic Evolution by Virginia Cool'® met MLDV.

Hoe werkt het ?

D.m.v. speciale massagetechnieken worden de lymfebanen gestimuleerd om het vocht beter af te voeren.

De behandeling van lymfoedeem bestaat uit oedeemtherapie die de volgende onderdelen bevat: manuele lumfedrainage, oedeem- en fibrosegrepen, compressietherapie en bewegings- en ademhalingsoefeningen. De beste resultaten worden verkregen na een intensieve start van de behandeling. Dit betekent, dat u de oedeemtherapeut in het begin 3 tot 5 maal per week bezoekt. de duur van de totale behandeling is afhankelijk van een aantal factoren en verschilt per persoon.


Manuele lymfedrainage is een techniek waarbij de therapeut probeert, door een zachte pompende beweging, de vochtopname door de lymfvaten te stimuleren en het functioneren van goede vaten te bevorderen. Hierdoor wordt de opname en afvoer van weefselvocht verhoogd.

Openingstijden

Maandag 08.30 - 17.00
Dinsdag 08.30 - 21.00
Woensdag  Gesloten
Donderdag  08.30 21.00
Vrijdag 08.30 - 11.30
14.00 - 17.00
Zaterdag 09.00 - 12.00
Zondag Gesloten

 


Kunt u niet terecht op één van de genoemde tijden/dagen, belt u gerust voor een mogelijke andere tijd/dag

De behandelingen vinden alleen plaats volgens afspraak.

Contactinformatie

Praktijk Charlotte Voorne-Putten
Helmstraat 7
3222 XJ - Hellevoetsluis


  0181 - 750 716
  This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

KvK: 5762804
BIG registratienummer: 39038041304
BVAT: 405 - o.a. aangesloten bij de klachtenregeling via de SCAG (voor wat betreft de APS via de BVAT) per 01-01-2020

KRF NL
IOF
KNGF (o.a. aangesloten bij de klachtenregeling)
MLDV

  Routebeschrijving

© 2024 Praktijk Charlotte |Privacy Policy | Webdesign : Internetbureau Akire