APS
Wat is APS Therapie?
Actie potentialen vormen een essentiële eigenschap van het menselijk en dierlijk leven. Ze maken het mogelijk om snel informatie te verzenden tussen verschillende weefsels. Met name het zenuwstelsel maakt uitvoerig gebruikt van actie potentialen, om informatie tussen zenuwcellen onderling uit te wisselen, maar ook tussen zenuwcellen en andere delen van het lichaam, zoals spieren of klieren.
Hoe is APS Therapie ontstaan ?
APS therapie is in de jaren negentig in Zuid Afrika ontwikkeld. Een artikel in een medisch tijdschrift over de lichaamseigen actiepotentiaal ligt ten grondslag aan de therapie. In dit artikel werd uiteengezet dat de actiepotentiaal essentieel is voor het lichaam en alle lichaamsprocessen.
Wanneer wordt APS toegepast ?
Omdat APS therapie het zelf genezend vermogen van het lichaam stimuleert kan het gebruikt worden bij de meest uiteenlopende klachten. APS therapie kan ingezet worden voor zowel lichamelijke (somatische) -, psychische - als ook psychosomatische klachten. Het werkt daarbij voor zowel chronische - als acute klachten. Zo kan er bij een blessure of een acute klacht vaak al na enkele minuten behandelen verlichting of genezing optreden.
Contra-indicaties
Wanneer kan APS therapie niet ingezet worden? Hoewel APS therapie bijna altijd ingezet kan worden gelden er wel enkele contra-indicaties waar rekening mee gehouden wordt. De therapie kan niet toegepast worden bij:
Effectief bij ziekteverzuim
Dankzij APS therapie weer sneller aan het werk.
Veel mensen hebben last van gezondheidsproblemen die veroorzaakt of verergerd worden door het werk. De meeste mensen melden zich ziek door lichamelijke/ergonomische klachten.
Behandelwijze
APS therapie wordt gegeven met behulp van het medisch goedgekeurde APS apparaat. Een behandeling met APS is een behandeling die geen pijn doet en waar u bijna niets van voelt, er wordt hooguit een lichte kriebel of tinteling ervaren. Het is wel mogelijk dat na de behandeling de klacht tijdelijk wat toeneemt omdat
Vergoedingen
De onderstaande zorgverzekeraars vergoeden APS therapie in 2014.
De hoogte van de vergoeding hangt af van uw aanvullende verzekering. Vraag uw zorgverzekeraar hiernaar. Als uw zorgverzekeraar niet in deze lijst voorkomt wordt APS therapie, volgens de polisvoorwaarden, niet vergoed.