Uw klacht, mijn zorg!

Alle zorgverzekeraars vergoeden oedeem fysiotherapie. De eerste 20 behandelingen worden vergoed vanuit de aanvullende verzekering, mits u deze heeft afgesloten voor ten minste 20 behandelingen. De vervolgbehandelingen worden vergoed vanuit de basisverzekering. Lymfeoedeem wordt door de zorgverzekeraars langdurig vergoed.

Ik ben lid van de MLDV. Deze vakvereniging staat voor kwaliteit en nascholing en zorgt voor de belangenbehartiging bij zorgverzekeraars, politiek en verwijzers.

Lymfeoedeem gaat niet vanzelf over. Als u denkt dat er bij u een lymfeoedeem ontstaat, neemt u dan direct contact op met uw huisarts of specialist. In overleg besluit u of er verder onderzoek en/of behandeling gewenst is.

U kiest dan voor een behandelaar die ter zake kundig is. Uw oedeem fysiotherapeut behandelt niet alleen het lymfeoedeem adequaat maar is tevens een deskundige op het gebied van bewegen en houding.

Het lymfesysteem loopt door het hele lichaam, voert onder andere afvalstoffen en eiwitten af en heeft een afweerfunctie. Het systeem bestaat uit lymfebanen die het vocht transporteren en lymfeklieren die een zuiverende werking hebben. Als het lymfevocht gezuiverd is, komt het in het halsgebied weer terug in de bloedbaan. Met name in de oksels, liezen en in de hals zitten veel lymfeknopen.
De behandeling begint bij de hals, eerst worden de lymfeklieren in de hals behandeld, daarna de lymfeklieren in de oksels, de buikholte en de liezen. Zodra deze goed leeggepompt zijn kan de rest van het lymfevocht hierlangs vervoerd worden.

Lymfeoedeem begint meestal met een toename van spanning op de huid; het lichaamsdeel voelt zwaarder aan. Daarna zal er ook een toename van de omvang plaatsvinden. Dit hoeft niet altijd pijnlijk te zijn maar zal u wel hinderen in uw dagelijkse bezigheden.

Lymfeoedeem is een vocht opeenhoping ten gevolge van een onvoldoende functionerend of een defect lymfesysteem. Dit kan zijn door een operatie waarbij er lymfeklieren zijn weggenomen of door bestraling. Dit wordt secundair lymfeoedeem genoemd. Ook kan het defect aangeboren zijn; dan wordt het primair lymfeoedeem genoemd.

Openingstijden

Maandag 08.30 - 17.00
Dinsdag 08.30 - 21.00
Woensdag  Gesloten
Donderdag  08.30 21.00
Vrijdag 08.30 - 11.30
14.00 - 17.00
Zaterdag 09.00 - 12.00
Zondag Gesloten

 


Kunt u niet terecht op één van de genoemde tijden/dagen, belt u gerust voor een mogelijke andere tijd/dag

De behandelingen vinden alleen plaats volgens afspraak.

Contactinformatie

Praktijk Charlotte Voorne-Putten
Helmstraat 7
3222 XJ - Hellevoetsluis


  0181 - 750 716
  This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

KvK: 5762804
BIG registratienummer: 39038041304
BVAT: 405 - o.a. aangesloten bij de klachtenregeling via de SCAG (voor wat betreft de APS via de BVAT) per 01-01-2020

KRF NL
IOF
KNGF (o.a. aangesloten bij de klachtenregeling)
MLDV

  Routebeschrijving

© 2024 Praktijk Charlotte |Privacy Policy | Webdesign : Internetbureau Akire