Uw klacht, mijn zorg!

APS therapie

Actie potentialen vormen een essentiële eigenschap van het menselijk en dierlijk leven. Ze maken het mogelijk om snel informatie te verzenden tussen verschillende weefsels. Met name het zenuwstelsel maakt uitvoerig gebruikt van actie potentialen, om informatie tussen zenuwcellen onderling uit te wisselen, maar ook tussen zenuwcellen en andere delen van het lichaam, zoals spieren of klieren.

APS therapie is in de jaren negentig in Zuid Afrika ontwikkeld. Een artikel in een medisch tijdschrift over de lichaamseigen actiepotentiaal ligt ten grondslag aan de therapie. In dit artikel werd uiteengezet dat de actiepotentiaal essentieel is voor het lichaam en alle lichaamsprocessen.

Omdat APS therapie het zelf genezend vermogen van het lichaam stimuleert kan het gebruikt worden bij de meest uiteenlopende klachten. APS therapie kan ingezet worden voor zowel lichamelijke (somatische) -, psychische - als ook psychosomatische klachten. Het werkt daarbij voor zowel chronische - als acute klachten. Zo kan er bij een blessure of een acute klacht vaak al na enkele minuten behandelen verlichting of genezing optreden.

Wanneer kan APS therapie niet ingezet worden? Hoewel APS therapie bijna altijd ingezet kan worden gelden er wel enkele contra-indicaties waar rekening mee gehouden wordt. De therapie kan niet toegepast worden bij:

Dankzij APS therapie weer sneller aan het werk.

Veel mensen hebben last van gezondheidsproblemen die veroorzaakt of verergerd worden door het werk. De meeste mensen melden zich ziek door lichamelijke/ergonomische klachten. 

APS therapie wordt gegeven met behulp van het medisch goedgekeurde APS apparaat. Een behandeling met APS is een behandeling die geen pijn doet en waar u bijna niets van voelt, er wordt hooguit een lichte kriebel of tinteling ervaren. Het is wel mogelijk dat na de behandeling de klacht tijdelijk wat toeneemt omdat

De onderstaande zorgverzekeraars vergoeden APS therapie in 2014.
De hoogte van de vergoeding hangt af van uw aanvullende verzekering. Vraag uw zorgverzekeraar hiernaar. Als uw zorgverzekeraar niet in deze lijst voorkomt wordt APS therapie, volgens de polisvoorwaarden, niet vergoed. 

EMT als extra applicatie voor de APS

Openingstijden

Maandag 08.30 - 17.00
Dinsdag 08.30 - 21.00
Woensdag  Gesloten
Donderdag  08.30 21.00
Vrijdag 08.30 - 11.30
14.00 - 17.00
Zaterdag 09.00 - 12.00
Zondag Gesloten

 


Kunt u niet terecht op één van de genoemde tijden/dagen, belt u gerust voor een mogelijke andere tijd/dag

De behandelingen vinden alleen plaats volgens afspraak.

Contactinformatie

Praktijk Charlotte Voorne-Putten
Helmstraat 7
3222 XJ - Hellevoetsluis


  0181 - 750 716
  This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

KvK: 5762804
BIG registratienummer: 39038041304
BVAT: 405 - o.a. aangesloten bij de klachtenregeling via de SCAG (voor wat betreft de APS via de BVAT) per 01-01-2020

KRF NL
IOF
KNGF (o.a. aangesloten bij de klachtenregeling)
MLDV

  Routebeschrijving

© 2024 Praktijk Charlotte |Privacy Policy | Webdesign : Internetbureau Akire