Uw klacht, mijn zorg!

APS therapie is in de jaren negentig in Zuid Afrika ontwikkeld. Een artikel in een medisch tijdschrift over de lichaamseigen actiepotentiaal ligt ten grondslag aan de therapie. In dit artikel werd uiteengezet dat de actiepotentiaal essentieel is voor het lichaam en alle lichaamsprocessen.

APS therapie is in de jaren negentig in Zuid Afrika ontwikkeld. Een artikel in een medisch tijdschrift over de lichaamseigen actiepotentiaal ligt ten grondslag aan de therapie. In dit artikel werd uiteengezet dat de actiepotentiaal essentieel is voor het lichaam en alle lichaamsprocessen. In het artikel werd de verwachting gesteld dat door dit signaal te simuleren de effecten van pijn bestreden konden worden.

Al snel hierna is begonnen met het bedenken van de therapie en het ontwerpen van het APS apparaat. Er waren 10 ontwerpen voor nodig voordat een eerste werkend prototype in gebruik genomen kon worden. Hiermee is toen iemand behandeld waarvan allebei de ellebogen volledig verbrijzeld waren door een vliegtuigongeluk. De pijnverlichting die door deze behandeling bewerkstelligd werd was fenomenaal.

Hierna werden er meer testen gedaan en werden er meer apparaten gebouwd. Door de behaalde successen kwam APS steeds meer in de belangstelling van de wetenschappelijke wereld. Een belangrijk voorbeeld is Prof. Christiaan Barnard (†), die wereldwijd bekend staat als groot pionier in chirurgie. Hij heeft op 3 december 1967 de eerste succesvolle open hart transplantatie verricht. Hij leed zelf aan artritis in de schouders en nek waardoor opereren nagenoeg onmogelijk werd. Doordat hij in aanraking kwam met de APS therapie en zichzelf ging behandelen ervoer ook hij een dusdanige verbetering dat hij zijn werkzaamheden als chirurg nog lange tijd kon voortzetten.

In 1993 werd het eerste seriematige APS apparaat gebouwd dat aan een Amerikaanse arts werd gegeven. Het eerste apparaat dat commercieel op de markt werd gebracht is verkocht aan een fysiotherapeut in Pretoria, Zuid Afrika.

Er moest worden aangetoond dat de apparatuur aan de IEC normen voldeed om het buiten Zuid Afrika in de handel te brengen. Vervolgens moest de effectiviteit aangetoond worden met klinische onderzoeken. Nadat dit was aangetoond kreeg APS het FDA keurmerk. Kort daarna volgden meer en meer internationale keurmerken.

In 1998 is APS in bezit van het CE certificaat gekomen en kon de handel in Europa starten.

In datzelfde jaar is het APS apparaat geïntroduceerd op de "International Invention Show" te Geneve in de divisie "Medical Equipment". Hier werd het APS apparaat als enorme vooruitgang in de medische wereld aangemerkt. Dit resulteerde in de gouden medaille voor dat jaar.

Sinds 2007 is in Engeland een onderzoek gestart naar APS bij MS in samenwerking met een aantal artsen, dit onderzoek is nog niet afgerond.

In April 2013 heeft het APS apparaat “Prestigious Grunenthal commissioning Award” in Engeland gewonnen. Grunenthal is een onafhankelijk en innovatief internationaal farmaceutisch bedrijf dat is gespecialiseerd in pijnbestrijding en produceert onder andere tramadol (een morfine achtig medicijn).

Sinds 13 maart 2014 is APS lid van Health Valley, dit is hét innovatie platform in de zorg. Weer een belangrijke stap voor APS i.v.m. erkenning hiervan in de reguliere zorg. Het is een platform alleen bestemd voor genodigden. In dit platvorm is onder andere voormalig minister André Rouwvoet, directeur van de zorg, lid.

Openingstijden

Maandag 08.30 - 17.00
Dinsdag 08.30 - 21.00
Woensdag  Gesloten
Donderdag  08.30 21.00
Vrijdag 08.30 - 11.30
14.00 - 17.00
Zaterdag 09.00 - 12.00
Zondag Gesloten

 


Kunt u niet terecht op één van de genoemde tijden/dagen, belt u gerust voor een mogelijke andere tijd/dag

De behandelingen vinden alleen plaats volgens afspraak.

Contactinformatie

Praktijk Charlotte Voorne-Putten
Helmstraat 7
3222 XJ - Hellevoetsluis


  0181 - 750 716
  This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

KvK: 5762804
BIG registratienummer: 39038041304
BVAT: 405 - o.a. aangesloten bij de klachtenregeling via de SCAG (voor wat betreft de APS via de BVAT) per 01-01-2020

KRF NL
KNGF (o.a. aangesloten bij de klachtenregeling)
MLDV

  Routebeschrijving

© 2023 Praktijk Charlotte |Privacy Policy | Webdesign : Internetbureau Akire